Šéfkuchař EA Hotelu U královny Elišky vaří v Taškentu

Datum: 7.10.2009

V rámci "Dnů české kuchyně v Taškentu", které připravil zastupitelský úřad ČR v Taškentu, bude česká jídla připravovat kolektiv kuchařů prestižního mezinárodního hotelu InterContinental Tashkent pod vedením českého šéfkuchaře EuroAgentur Hotelu U královny Elišky v Hradci Králové pana Martina Nováka.

Program Dnů české kuchyně bude následující :

20.10.2009 - slavnostní raut pro 100 osob
23.10.2009 - recepce ke státnmu svátku
24.10.2009 - slavnostní servírovaná večeře pro 40 osob
25.10.2009 - brunch pro 80 osob

Náš šéfkuchař je dlouholetým členem EuroAgentur Culinary Teamu, za který byl nominován v loňském roce do týmu kuchařů vařících pro VIP hosty a sportovce při pořádání Letních olympijských her v Pekingu, kde se převážně věnoval výrobě slavnostních dortů pro naše olympijské vítěze.

Martin Novák má za sebou 24 let profesní praxe, je členem Asociace kuchařů a cukrářů, zúčastnil se mnoha soutěží s významnými medajlovými pozicemi.

Oblíbený recept Martina Nováka 

Zprudka pečený candát s mrkvovými parpadelemi, hráškovou omáčkou a zeleninovým tartarem

Pečený candát podle Martina Nováka - šéfkuchař EA Hotelu U královny EliškyCca 200g filetu z candáta omyjeme ve vodě, okořeníme, pokapeme limetkovou šťávou, obalíme v hladké mouce a zprudka pečeme na přepuštěném másle s trochou oleje. Po opečení necháme dojít v  konvektomatu, mezitím orestujeme na másle hrášek, přidáme smetanu, vegetu, trochu bešamelu, nepatrně rybího fondu a rozmixujeme do hladka. Na nářezovém stroji nařežeme na plátky mrkev, orestujeme na olivovém oleji, přebytečný olej slijeme a okořeníme grill zeleninou, zastříkneme vodou a dodusíme do měkka. Z barevných čerstvých paprik, rajčat a mladé cukety připravíme nasekáním na jemno tartar, dochutíme a spojíme bazalkovým pestem. Na nahřátý talíř nalijeme hráškový krém do hvězdice, poklademe mrkev, položíme upečeného candáta, přidáme měsíček limetky a dvěmi polévkovými lžicemi vytvarujeme ze zeleninového tartatu nok, který položíme na candáta, zdobíme bylinkami s mixem lolla, frizé a rossa, přestříkneme redukovaným Acetem a sypeme smaženou rýžovou slámou.

 

Martin Novák - šéfkuchař EA Hotelu U královny Elišky, Hradec Králové

 

 

EuroAgentur.com: Hotely v Praze | Hotely v Karlových Varech | Hotely na Šumavě a další hotely

Copyright © 2007-2014 EuroAgentur Hotels&Travel a.s.
Všechna práva vyhrazena
Topinfo CMS